האם יש קשר בין הצלחה בלימודים להצלחה בחיים? במסר הזה אני עומד לנפץ לך מיתוס ולגלות לך שבעצם במשך המון שנים הטעו אותך, הן כהורה והן כתלמיד.
תמיד אמרו לך שחשוב ללמוד. המון הורים יורדים לחיי הילדים שלהם כי 'חשוב ללמוד, להתכונן לבחינות ולעשות שיעורים'. האם זו האמת, שחשוב ללמוד?
לא, זו לא האמת, אלא סתם פרדיגמה. דפוס מחשבה שנתפס כ'אמת' רק מפני שחוזרים עליו כל כך הרבה פעמים, על ידי כל כך הרבה אנשים, לאורך כל כך הרבה שנים.
את הרוב המוחלט של ההורים, תלמידים, מורים, מנהלת ההנחה הזו, שמאחוריה מסתתרת הנחה נוספת שיש כביכול קשר בין הצלחה בלימודים להצלחה בחיים. האם יש קשר? לא! יש המון משכילים עם חיים משמימים, והמון חסרי השכלה עם חיים מצוינים. האם חשוב ללמוד? לא, חשוב להצליח בחיים ואין בין השניים האלה שום קשר.
האם אני בעד בורות? לא, ממש לא. אני בעד לימודים, אבל מסוג אחר לגמרי מזה הקיים היום במרבית בתי הספר ומוסדות להשכלה גבוהה. בנוסף, תהליך קבלת החלטות של מרבית הסטודנטים מוביל אותם לעיסוק סתמי, שאין לו שום קשר להגשמה וסיפוק. עובדה מרבית האנשים הולכים לעבודה שהגיעו אליה במקרה, והיו שמחים להחליפה אילו רק התאפשר להם.
ההורים האלה שיורדים לחיי הילדים שלהם בגלל בית הספר, שמשמשים להם 'מזכירות' להכנת שיעורים, שמענישים וכועסים, בעצם גורמים לילדים שלהם נזקים קשים. ההורים הללו נוטעים אצל הילד פחד, שנאה, תלות, צייתנות, ובעיקר גורמים נזק קשה לדימוי העצמי של הילד.
הילד מבין ולומד שאם הציונים שלו בינוניים או נכשלים, אז הוא כזה, ואין דבר יותר מופרך מזה. זה נזק שגומר לילד את סיכוייו להצליח.
למה אין שום קשר בין הצלחה בלימודים להצלחה בחיים? יש הרבה סיבות ואפרט את חלקן. ראשית, בית הספר, כמו גם המוסדות להשכלה גבוהה, עוסקים מרביתם בהקניית ידע, וגם זה ברמה מאוד שטחית. ידע הוא רק מרכיב אחד קטן ביכולתו של אדם להצליח.
מה שיקבע אם אדם יצליח זה לא רמת הידע או הציונים אלא מיומנויות שאותן לא מלמדים בבית הספר או במוסדות להשכלה גבוהה, אלא בתנועות הנוער ובסדנאות שלי. מיומנויות כמו: יצירתיות, עבודת צוות, מוטיבציה יזמית, מנהיגות, אחריות, התלהבות, אמונה ביכולת, הקשבה ושאילת שאלות.
ומהן המיומנויות הנדרשות כדי להצליח בלימודים? בדרך כלל שינון, זיכרון, צייתנות. בוגרי האקדמיה הם, בדרך כלל, אנשים מאוד הגיוניים. האקדמיה מטפחת חשיבה הגיונית, בעוד שהמציאות דורשת יצירתיות, שבבסיסה הדמיון. האם הלימודים שלכם טפחו בכם יצירתיות ודמיון?
כענין שבעובדה אנשים משכילים מרוויחים יותר. כלומר יש קשר ישיר בין השכלה להכנסה, אבל רמת הכנסה הוא רק מדד אחד וממש לא בלעדי לרמת הצלחה בחיים.
אחרי שניפצתי לכם עוד מיתוס בענין הצלחה, במסר הבא, הרביעי והאחרון, אני עומד לגלות לכם עוד דבר חשוב, מה המחיר של ההצלחה. האם אתם רוצים להצליח? ובכן, מה שאתם רוצים לא חשוב ולא מענין. מה שמענין הוא איזה מחיר אתם מוכנים לשלם כדי להיות שם?
מה זה אומר מחיר ומה המחיר, על כך במסר הבא. יש למה לחכות. יהיה מרתק.
אהבת? מזמין אותך להגיב כאן למטה, ללחוץ לייק ולשתף עם חברים בפייסבוק. יש שם מישהו שמחכה בדיוק לזה.